Oranje verslaat ook Japan

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 19 juni, 2010 | Gepost om 15:22 uur | 198 keer bekeken
In een wedstrijd zonder veel kansen had Oranje aan een pegel van Sneijder genoeg voor de overwinning: 1-0. Ook tegen Japan speelde Nederland opnieuw niet sprankelend, maar het leverde tot dusverre wel de volle buit op.

Nog geen titelfavoriet heeft tot dusverre echt kunnen overtuigen. Ook Oranje speelde niet de beste wedstrijd. Feit is wel dat Nederland samen met Argentinië als enige titelkandidaat tot dusverre in twee wedstrijden de volle buit heeft behaald. Ook tegen Japan miste de oranjemachine zo nu en dan het juiste smeermiddel. Invloed op de punten heeft dat niet. Oranje won door een doelpunt van Wesley Sneijder: 1-0.

Beide elftallen begonnen met hetzelfde team als in hun gewonnen eerste WK-wedstrijd. Met Arjen Robben werd geen risico genomen, terwijl Rafeal van der Vaart de voorkeur kreeg boven de tegen een basisplaats aan hikkende Eljero Elia. Bij Japan speelde oud-VVV’er Keisuke Honda in de spits. Opvallend, aangezien hij in Nederland als middenvelder te boek staat.

Geduld was het sleutelwoord in het eerste bedrijf. Oranje ging niet geforceerd op zoek naar een treffer, maar speelde de bal veelvuldig rond in de achterste linie. Daarbij lag het tempo te laag om het de Japanners moeilijk te maken. De Aziaten waren niet van plan de verdedigende stellingen permanent te verlaten. Japan hield het veld compact, waardoor er weinig ruimte tussen de linies lag. Iets waar Nederland moeite mee had.

Illustratief voor het stugge spel van Japan was het feit dat Nederland in de blessuretijd van de eerste helft pas het eerste schot op doel kon noteren. Rafael van der Vaart haalde uit mijn zijn wreef, maar het leder verdween in de handen van goalie Eijo Kawashima. Verder was alleen Sneijder gevaarlijk met een vrije trap, die een meter over de lat vloog.

Maar net als tegen de Denen stelde Oranje vroeg in de tweede helft orde op zaken. Robin van Persie legde de bal panklaar voor Sneijder. De man die eigenlijk een beetje afwezig was voor de pauze, jaagde de bal via de vuisten van doelman Kawashima tegen de netten: 1-0. De doelman ging daarbij opzichtig in de fout.

Het bleek in van de spaarzame hoogtepunten in de tweede helft. Meest opvallende moment volgde acht minuten voor tijd. Doelpuntenmaker Sneijder, onaantastbaar geacht in het team van Bert van Marwijk, werd naar de kant gehaald. De doelpuntenmaker was behoudens zijn goal onopvallend. Hij werd vervangen Ibrahim Afellay, die in de slotfase nog twee grote kansen op de 2-0 liet liggen. Ook Japan deed van zich spreken. Okazaki schoot vanuit kansrijke positie echter nipt over.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!