Recordwinst voor de Fifa

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 3 juni, 2010 | Gepost om 14:31 uur | 116 keer bekeken
Het WK in Zuid-Afrika legt de FIFA geen windeieren. De voetbalbond verwacht vijftig procent meer omzet te draaien dan vier jaar geleden tijdens het kampioenschap in Duitsland.

“Commercieel gezien is het WK nu al een succes. We hebben vijftig procent meer inkomen dan in 2006”, aldus FIFA-secretaris generaal Jerome Valcke. De FIFA ligt onder vuur omdat het besluit om het WK in Afrika te houden puur gebaseerd zou zijn op commerciële gronden. Valcke is het daar niet mee eens.

Tijdens een bezoek aan Johannesburg laat Valcke weten dat het geld niet in de zakken van de FIFA verdwijnt, maar in het Afrikaanse voetbal gestoken wordt. “Zonder hulp van de FIFA is er in tachtig procent van de Afrikaanse landen geen voetbal mogelijk.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!