Robben in de basis tegen Slowakije

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 28 juni, 2010 | Gepost om 14:54 uur | 70 keer bekeken
Arjen Robben start in de achtste finale tegen Slowakije voor de eerste keer tijdens dit WK in de basis. Bondscoach Bert van Marwijk posteert de steraanvaller van Bayern München op zijn favoriete rechterkant, waardoor Dirk Kuyt naar de linkerflank verhuist.

Rafael van der Vaart valt zoals verwacht buiten de basiself. Hij liep tijdens de afsluitende training een kuitblessure op. Van Marwijk zette daags voor het treffen met de Slowaken de deur voor Robben al enigszins open door te zeggen ‘dat in principe iedereen in de basis kon starten’. In de voorbereiding raakte de behendige aanvaller geblesseerd aan zijn hamstring. In de laatste groepswedstrijd tegen Kameroen (2-1) kwam hij in Zuid-Afrika voor het eerst in actie. In die wedstrijd viel hij in de 73e minuut in.

Verder keert ten opzichte van het het duel met Kameroen de Ajacied Gregory van der Wiel terug in de basis. De 22-jarige verdediger werd tegen de Afrikanen gespaard, omdat hij al een gele prent op zak heeft. Bij een nieuwe gele kaart tegen Slowakije wordt Van der Wiel automatisch geschorst voor de mogelijke kwartfinale. Ook Nigel de Jong, Robin van Persie, Giovanni van Bronkchorst, Dirk Kuyt en Van der Vaart staan ‘op scherp’.

Oranje trapt om 16.00 uur af in het Moses Mabhida Stadium in Durban.

Opstelling Oranje:
Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen en Van Bronckhorst; Van Bommel en De Jong; Robben, Sneijder en Kuyt; Van Persie.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!