Robben niet tegen Denemarken

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 8 juni, 2010 | Gepost om 16:16 uur | 145 keer bekeken
Arjen Robben moet de eerste WK-wedstrijd van Oranje, volgende week maandag tegen Denemarken, aan zich voorbij laten gaan. Bondscoach Bert van Marwijk wil geen enkel risico nemen met de aanvaller, die zaterdag geblesseerd uitviel in de oefeninterland tegen Hongarije. “Sinds Arjen de finale van de Champions League speelde, heeft hij bijna niet meer getraind of gespeeld”, liet de keuzeheer dinsdagmiddag weten aan het ANP.

“Dan kun je er niet zomaar ineens staan. Bovendien wil ik met hem geen risico nemen. Hij heeft een serieuze blessure”, voegde de coach daaraan toe. “Ik hoop gewoon dat Arjen ergens dit toernooi nog van waarde kan zijn voor ons. Wanneer, dat weet ik echt niet. Daar ga ik me niet op vastpinnen.” Maandag klonken nog positieve geluiden door over een mogelijk meespelen van Robben in het duel tegen de Denen.

De speler van Bayern München gaf zelf aan ‘uitermate hoopvol’ te zijn voor een snelle rentree. Fysiotherapeut Dick van Toorn, die belast is met het herstel van de speler, zei dinsdagochtend: “Ik ben intensief bezig om Arjen Robben fit te krijgen. Hij ligt nu even met een paar naaldjes in zijn lichaam, dus heb ik even een moment pauze.”

Van Marwijk wil enig risico tegen Denemarken uitsluiten, en verwacht op korte termijn te horen hoe het herstel van de aanvaller verder gaat verlopen. “Dan weet ik wanneer hij kan komen en mogelijk weer kan spelen.” Ook Van Toorn kon dinsdag nog geen datum noemen waarop hij Robben speelklaar verwacht. “Normaal gesproken vliegt hij aan het einde van de week naar Johannesburg”, zei hij. “Al probeer ik altijd een slag om de arm te houden. Mensen verschillen van elkaar en blessures dus ook. Bovendien ben ik geen profeet.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!