Robben positiever dan fysiotherapeut

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 7 juni, 2010 | Gepost om 12:47 uur | 198 keer bekeken
Gisteravond zei Oranjespeler Arjen Robben dat hij ondanks een scheurtje in zijn hamstring het WK in Afrika zou spelen. ”Het kan in één week weer goed zijn.”

Maar fysiotherapeut Dick van Toorn, bij wie Robben nu onder behandeling is, is vanochtend niet zo optimistisch gestemd. ”Die hoop heeft hij van zichzelf. Ik ben geen voorspeller. Ik weet het niet,” aldus de 78-jarige Rotterdammer telefonisch vanuit zijn praktijk.

Van Toorn is een befaamde fysiotherapeut. Hij combineert fysiotherapie met manuele therapie, acupunctuur en krachttraining. Grote voetballers zoals Johan Cruijff, Marco van Basten en Ronald Koeman vertrouwden hem hun kwetsuren toe.

Robben was vanochtend bij hem. Hij blijft er enkele dagen, maar wie weet ook langer, onder behandeling. Lopen is er vandaag niet bij: wel krachttraining met gewichten.

Van Toorn wijst erop dat Robbens mri-scan aangeeft dat er een scheurtje in de hamstring zit, alsmede enkele kleine haarscheurtjes. ”Maar door vocht en bloed heb je er geen duidelijk beeld van. Bovendien zegt de grootte van een scheuring niet zoveel. Het hangt ook van de plaats af. Bij Arjen zit de blessure tamelijk laag, dat is meestal niet zo gunstig. Maar daarmee is evenmin gezegd dat het niet kan worden opgelost. ”
Van Toorn denkt dat Robbens hoop gestoeld is op een eerdere behandeling die hij hem heeft gegeven. Robbens dokters schatten toen in dat herstel drie weken zou duren, Van Toorn maakte hem in een week speelklaar. Van Toorn: ”Dat ging toen vlot. Maar nogmaals: dat zegt niks over deze behandeling.” (HET PAROOL)


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!