Robben: van Marwijk behoudt de rust

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 17 juni, 2010 | Gepost om 12:51 uur | 128 keer bekeken
Arjen Robben weet dat de verwachtingen rond het Nederlands elftal op het WK in Zuid-Afrika hoog gespannen zijn. “Je gaat naar het WK om te winnen”, vertelt de Oranje-international op de site van de wereldvoetbalbond FIFA. “Dat geldt voor alle landen. Maar je moet realistisch zijn en weten dat het heel moeilijk wordt.”

“Er zijn heel veel grote landen actief op het WK, allen met veel kwaliteiten”, vervolgt de aanvaller van Bayern München. “Maar ik denk dat Nederland een uitstekende selectie heeft. We kunnen iets bereiken tijdens dit WK.” Robben zal waarschijnlijk in de groepsfase niet binnen de lijnen komen. De aanvaller is herstellende van een kwetsuur aan de hamstrings.

Wesley Sneijder is voor velen de angel van Oranje. “Wesley is een belangrijke speler, zeker voor de jongens die voor hem spelen”, legt Robben uit. “Hij is een uitstekende passer met een geweldige visie. Als aanvaller profiteer je van zijn kwaliteiten. Je weet dat de bal altijd jouw kant op kan komen.”

Bondscoach Bert van Marwijk krijgt eveneens alle lof van Robben. “Ik denk dat hij vanaf het begin heel duidelijk is geweest over wat zijn verwachtingen van de spelers zijn. Iedereen weet wat hij moet doen. Hij is een coach die dit op rustige wijze communiceert. Hij behoudt de rust in het elftal, dat is een goede karaktertrek.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!