Sneijder:Wij zijn de favoriet maandag

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 26 juni, 2010 | Gepost om 8:59 uur | 144 keer bekeken
Wesley Sneijder laat er geen misverstand over bestaan dat Nederland de komende tegenstander op het WK uiterst serieus zal nemen. Slowakije is weliswaar op papier van een ander niveau dan Italië, maar de zege van de Slowaken op de titelverdediger heeft in het kamp van Oranje veel indruk gemaakt. “Het is een goede ploeg, met prima individuele spelers. Het is niet veel teams gegeven om drie keer te scoren tegen Italië. Dan kun je echt wel wat.”

Toch vindt de middenvelder dat Nederland de nummer 34 van de FIFA-ranking moet verslaan. “Wat er ook gebeurt, wij moeten als overwinnaar van het veld stappen”, vertelt de middenvelder aan De Telegraaf. “Als dat niet lukt, hebben we niks op het WK te zoeken. Ik denk dat Oranje over de hele wereld favoriet is tegen Slowakije. Maar dat geeft geen garanties.”

Volgens Dirk Kuyt is de verleiding groot om over de achtste finale heen te kijken naar de mogelijke kwartfinale tegen Brazilië. “Maar dat doen wij niet. Op EURO 2008 hebben we geleerd dat we van wedstrijd naar wedstrijd moeten leven. Slowakije is na de zege op Italië een land om rekening mee te houden.”

Ook John Heitinga is op zijn hoede. “Je kwalificeert je op een WK echt niet zo maar voor de volgende ronde. En met Paraguay en Italië zat Slowakije bepaald niet in een makkelijke groep.” Sneijder verwacht een duel als tegen Denemarken of Japan. “Ik denk dat ze achteruit zullen lopen en vast niet de poort open zetten.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!