Stekelenburg komt kwartier tekort

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 24 juni, 2010 | Gepost om 22:54 uur | 92 keer bekeken
Maarten Stekelenburg heeft donderdagavond net geen geschiedenis geschreven. De doelman van het Nederlands elftal hield tegen Kameroen (2-1 winst) 64 minuten zijn doel schoon en kwam zodoende vijftien minuten tekort om het record van voormalig international Jan Jongbloed af te pakken. Samuel Eto’o verschalkte de doelman van Ajax vanaf de strafschopstip.

Jongbloed incasseerde na zijn WK-debuut op 15 juni 1974 pas na 258 minuten zijn eerste tegentreffer. De oud-international debuteerde met een 2-0 zege op Uruguay, liet daar een 0-0 gelijkspel op volgen en werd op 23 juni 1974 tegen Bulgarije (4-1) in de 78e minuut verschalkt door nota bene Ruud Krol.

Stekelenburg blijft steken op 244 minuten zonder tegengoal. Edwin van der Sar leek tijdens het WK in 1998 lange tijd op weg om Jongbloed uit de recordboeken te keepen. België (0-0) en Zuid-Korea (5-0) kwamen tegen Oranje niet tot scoren, maar Ricardo Pelaez scoorde in de 75e minuut van het duel tussen Nederland en Mexico. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!