Stekelenburg: kwartfinale is terecht

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 28 juni, 2010 | Gepost om 19:16 uur | 91 keer bekeken
Maarten Stekelenburg was na afloop van het duel met Slowakije een gelukkig man. De sluitpost redde tot twee keer toe op tegenstoten van de Slowaken, en stelde daarmee de zege veilig.

Stekelenburg weigert na afloop de heldenrol op zich te nemen, ondanks zijn sterke optreden. “Ik moest gewoon zo lang mogelijk blijven staan, dan maak ik het die aanvaller moeilijk. Je weet dat zulke momenten komen, want Slowakije neemt toch meer risico bij een achterstand”, aldus de doelman tegenover de NOS.

“Dan komen er twee kansen en dan probeer je er te staan. Je moet als keeper geconcentreerd blijven, en hopen dat je niets te doen krijgt.” Over de strafschop was de Ajacied duidelijk. “Er ontstaat een scrimmage en ik trek mijn handen terug, hij valt en krijgt toch de strafschop.”

Stekelenburg beseft dat Nederland halverwege de tweede helft even werd teruggedrongen naar de eigen helft. “Dat kwam omdat de linies te ver uit elkaar stonden. Gelukkig wisten we ons te herpakken. Tot nu toe hebben we geen grote uitslagen geboekt, maar staan we wel terecht in de kwartfinale. Je wint en daar gaat het om.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!