Stekelenburg neemt geen risico

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 14 juni, 2010 | Gepost om 8:05 uur | 118 keer bekeken
Maarten Stekelenburg gaat zoveel mogelijk ballen met de vuisten keren. De doelman van het Nederlands elftal wil geen risico nemen met de volgens spelers en keepers zwabberende WK-bal Jabulani.

“Het lukt zeven keer wel en drie keer niet om de bal klem te pakken”, zegt Stekelenburg in De Telegraaf. “Dan mag je geen risico nemen. Je prepareren is moeilijk, maar daar zijn we elke dag mee bezig. Daarom wordt er tijdens de trainingen ook zo veel op doel geschoten.”

Angst voor een blunder heeft de goalie van Ajax niet. Wel houdt hij rekening met de wisselende koers van de bal. “We hebben goed getraind in Seefeld, maar dat was op 1200 meter hoogte. We spelen de eerste wedstrijd in Johannesburg op 1700 meter en dan is het gezwabber nog erger.”

“Het gaat te ver om te zeggen dat ik van de bal baal, omdat ik weet dat die ook in ons voordeel kan zijn”, vervolgt Stekelenburg. “Hij kan een gunstige zwabber zijn. Vast staat in elk geval, dat we dit WK veel rare doelpunten zullen zien. En dat is ook het uitgangspunt van de FIFA. Men wil zo veel mogelijk goals op een eindtoernooi en daarom wordt bij de productie van de bal alleen rekening gehouden met de wensen van de aanvallers.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!