Taboe op mega schermen

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 1 juni, 2010 | Gepost om 10:17 uur | 102 keer bekeken
Tijdens het WK mogen horecaondernemers in Amsterdam onder bepaalde voorwaarden TV-schermen buiten zetten. “Maar mega-schermen in de stad zijn taboe”, meldde een woordvoerder van de gemeente dinsdag naar aanleiding van een bericht in het AD.

Bij cafés en kroegen mogen supporters wel buiten op een scherm naar de wedstrijden kijken, maar dan moeten ze hun biertje binnen halen. “Naast een scherm mag geen buitentap staan. Het moet een vrolijk en veilig feest blijven”, aldus de zegsman.

Ook in Rotterdam mogen horecaondernemers schermen op hun terrassen plaatsen, maar wel zo dat de schermen op het terras zijn gericht. Op georganiseerde feesten, onder meer in voetbalstadion de Kuip en in Ahoy, worden wel gewoon grote schermen toegestaan.

Volgens de gemeenten wijken de regels dit jaar niet af van de regels tijdens het EK in 2008. Als het Nederlands elftal het heel snel heel goed doet tijdens het toernooi, dan kunnen de regels worden aangepast. “Dan kunnen we besluiten om megaschermen in de stad alsnog toe te staan”, aldus Amsterdam.

Rotterdam stelt dat het altijd al een heel terughoudend schermenbeleid heeft gehad. Het aangescherpte evenementenbeleid in de stad is daarom ook niet van invloed geweest, zei de woordvoerder. Volgens hem voert Aboutaleb een richtlijn van het ministerie van Binnenlandse Zaken uit. In een brief aan regiogemeenten geeft Aboutaleb het advies het Rotterdamse voorbeeld te volgen.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!