Van Bronckhorst bereikt mijlpaal

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 14 juni, 2010 | Gepost om 15:48 uur | 57 keer bekeken
Giovanni van Bronckhorst streeft ernaar om zijn carrière als speler van Oranje af te sluiten met 106 interlands. De 35-jarige aanvoerder van het Nederlands elftal behaalde tegen Denemarken (2-0) een mijlpaal door voor de honderdste keer in het oranje tussen de lijnen te verschijnen. De finale, in theorie nog zes duels verwijderd, is zijn einddoel.

Van Bronckhorst debuteerde op 31 augustus 1996 in de oefenwedstrijd tegen Brazilië, die met 2-2 gelijk werd gespeeld. De Feyenoorder, die eerder te kennen gaf na het WK te zullen stoppen met het beoefenen van profvoetbal, liet weten zijn beste herinneringen te bewaren aan de wedstrijd tegen Italië op het EK van 2008. Oranje won dat duel met 3-0, mede dankzij een veelvuldig bewierookte counter waar Gio nadrukkelijk bij betrokken was.

Zijn eerste interlandgoal produceerde de Rotterdammer op 4 juni 1997 in en tegen Zuid-Afrika. De met 0-2 gewonnen oefenwedstrijd werd destijds gespeeld ter ere van de toenmalige president Nelson Mandela. Van Bronckhorst diende in zijn loopbaan Feyenoord, RKC Waalwijk, Glasgow Rangers, Arsenal en Barcelona.

Van Bronckhorst is na de wedstrijd tegen Denemarken overigens de op één na oudste Oranje-international die ooit actief is geweest op een wereldkampioenschap. Alleen Phillip Cocu was ooit ouder; hij was 35 jaar en 239 dagen oud toen hij in 2006 zijn laatste WK-duel afwerkte. Van Bronckhorst was maandag exact 35 jaar en 129 dagen oud. Hij zal het record van Cocu dan ook niet meer kunnen verbreken.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!