van Bronckhorst stagiar bij Jong Oranje

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 1 juni, 2010 | Gepost om 15:10 uur | 99 keer bekeken
Giovanni van Bronckhorst is na afloop van het WK geen profvoetballer meer, de linkspoot zal echter niet lang stilzitten. Na de zomer gaat Van Bronckhorst Cor Pot assisteren bij Jong Oranje.

“Het was al de bedoeling dat ik een paar dagen in de week met Feyenoord 1 zou meelopen en de trainers van de A1 zou assisteren”, zegt Van Bronckhorst in gesprek met De Telegraaf. “Maar nu krijg ik ook de kans bij Jong Oranje. En die grijp ik met beide handen aan. Het is ideaal om het vak te leren en ervaring op te doen.”

Naast het meelopen begint Van Bronckhorst ook direct aan een cursus. “Ik heb me opgegeven voor de cursus Oefenmeester 1, begin in augustus of september en kijk ernaar uit.” Van de versnelde cursus voor internationals met minimaal veertig caps en ervaring op eindtoernooien kan Gio geen gebruik meer maken.

“Dit kost me twee jaar extra, in plaats van één dus drie jaar, maar dat maakt me niet uit”, zo geeft de international aan. “Ik heb er met Bert van Marwijk, Phillip Cocu en Mario Been over gesproken. Ze zeiden allemaal dat het het belangrijkste is om me als trainer te ontwikkelen en het er niet om gaat om zo vlug mogelijk het papiertje te halen.”

Voor Van Bronckhorst is het niet zomaar een idee, hij is er al echt mee bezig. “Ik heb al een intakegesprek gevoerd in Zeist en moest aangeven of ik met de jeugd of senioren wil werken. Ik heb voor het laatste gekozen, omdat dat volgens mij wat meer om het lijf heeft. Ik moet analyses maken, trainingen geven en vooral heel veel leren, maar daar heb ik wel zin in.”

Als trainer meedraaien bij Jong Oranje ziet Van Bronckhort als een grote uitdaging. “Omdat dat
elftal de toekomst van het Nederlandse voetbal is. Het is een goede
lichting. Jong Oranje maakt in de groep met Spanje een reële kans om naar
het EK te gaan. En dat is niet niks. Ik ken veel jongens, omdat ik met ze of
tegen ze heb gespeeld. Nu zal ik ervaren hoe het is om niet tussen die
spelers, maar aan de andere kant te staan.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!