Van der Sar neemt zaterdag officieel afscheid

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 2 juni, 2010 | Gepost om 9:28 uur | 201 keer bekeken
Edwin van der Sar neemt zaterdag in de Amsterdam ArenA officieel afscheid als Oranjespeler, zo meldt De Telegraaf, De doelman van Manchester United bedankte na het EK in Oostenrijk en Zwitserland voor het Nederlands elftal, maar werd door Bert van Marwijk tegen IJsland thuis en Noorwegen uit twee keer overgehaald om Oranje uit de brand te helpen.

Voor het duel met Hongarije krijgen spelers, staf en fans nog een keer de kans hun waardering voor recordinternational Van der Sar uit te spreken. Van der Sar (39) is met 130 interlands de absolute recordhouder van het Nederlandse voetbal. Hij was op zeven eindtoernooien van de partij. Alleen op het WK van 1994 in de Verenigde Staten kwam de doelman niet in actie.

Van der Sar verlengde afgelopen seizoen zijn verblijf bij Manchester United met één seizoen. De doelman startte zijn actieve loopbaan bij Ajax en maakte na het winnen van veertien prijzen de overstap naar Juventus. In Turijn stond hij maar twee seizoenen op de loonlijst. Via Fulham belandde de ervaren Nederlander in de zomer van 2005 op Old Trafford.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!