van der Vaart: Die handsbal was stom

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 25 juni, 2010 | Gepost om 15:12 uur | 124 keer bekeken
Rafael van der Vaart speelde een sterke wedstrijd tegen Kameroen. Meer balbezit, belangrijk bij het eerste doelpunt. Toch werd hij gewisseld en maakte hij hands, waaruit Kameroen een penalty kreeg ,,Ik had meer vrijheid, maar die handsbal was gewoon stom. Gelukkig werd het nog 2-1.”

De wissel, een kwartier voor tijd, vond hij natuurlijk niet leuk, maar toch kwam het Van der Vaart niet slecht uit, zegt hij. ,,Net voordat ik eruit ging, schoot het in mijn kuit. Al wist de bondscoach dat niet. Ik heb wel heel lekker gespeeld. Alleen die handsbal was een beetje dom.” Hij leek in het duel met Kameroen wat meer de vrijheid te nemen. ,,Er was wat meer ruimte. Het veld was wat sneller, ik kon makkelijker die ballen aannemen. We gaven ook wat meer weg, maar het was wel een leukere wedstrijd om naar te kijken.”

Reflex

Uit een vrije trap kreeg hij de bal op zijn arm, toen hij afweerde. Kameroen scoorde uit de strafschop. Van der Vaart kreeg geel. ,,Die reflex was gewoon dom. Ik stond daar, waar Nigel eigenlijk had moeten staan. Maar omdat hij al geel had, vroeg hij of ik er wilde gaan staan. Die bal kwam zo zwabberend op mij af, ik deed mijn arm omhoog en toen wist ik het al. Gewoon stom. Ik hoorde het fluitje, en toen wist ik meteen: strafschop en geel.”

Toch was Van der Vaart ook betrokken bij het eerste doelpunt vóór Oranje. ,,Dat was een hele goeie goal. Hele mooie aanval. Dirk liet hem gelukkig gaan. En Robin schiet hem goed door de beentjes binnen.” Van der Vaart speelde een sterke wedstrijd. ,,Daar ben ik het mee eens. Het was wat lekkerder spelen dan die andere wedstrijden. Wat vrijer, meer balcontacten. Makkelijker. Een paar verdedigende slidings nog, het moet niet gekker worden.”

Baard

Toch werd hij weer gewisseld, en mochten anderen blijven staan. ,,Ik blijf het liefst staan. Maar wat ik zei, ik vond het in dit geval niet heel erg, want mijn kuit liep vol. Ik was wel erg blij met die 2-1, want daardoor was die handsbal minder erg.”

Maar hoe zit het nou met die baard van Van der Vaart? ,,Het was een weddenschap met Boulah, Wesley, Johnny en Nigel, met z’n vijven. We zouden tot aan de finale onze baard laten staan. Wie zich als eerste zou scheren heeft verloren.” Dat blijkt Boulahrouz te zijn. ,,Hij moest spelen, dus hij wilde er een beetje leuk uitzien.” En de inzet? Van der Vaart moet lachen. ,,Ach ja, een geintje op de training. Hij moet dan op goal en dan mogen wij op z’n achterwerk schieten.”

Onsoranje.nl


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!