Van Marwijk blij met het gras

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 8 juni, 2010 | Gepost om 9:40 uur | 66 keer bekeken
Op de eerste trainingsdag maakte bondscoach Bert van Marwijk – waarschijnlijk ook door het goede nieuws over Robben – een uiterst ontspannen indruk. “Ik had niet verwacht dat het hier zo mooi zou zijn”, wees hij naar het complex van Wits University.

“De laatste keer dat ik hier naartoe zou komen, kon ik niet door de aswolk. Een week later is Phillip Cocu gegaan. Er moest nog twee keer worden bijgezaaid en Phillip maakte zich zorgen of het gras wel ‘vol’ genoeg zou zijn. Maar het is perfect. Er valt niets te klagen. Nou niets? De bal. De jongens merkten het gelijk alweer.”

Dat Oranje onder prima omstandigheden traint, is volgens de coach geen vanzelfsprekendheid. “Je moet altijd voorwaarden creëren, zodat het de spelers aan niets ontbreekt. Maar dat is nog niet zo makkelijk in Zuid-Afrika. Het werpt nu zijn vruchten af dat ik hier twee jaar geleden – en in totaal vijf keer – naartoe ben geweest. Aanvankelijk zouden we op een ander veld trainen. Maar dit beviel me beter, omdat het groter is. We hebben ook achter de doelen ruimte om oefeningen te doen.” Vandaag traint Oranje twee keer.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!