Van Marwijk: Euforie misschien te groot

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 15 juni, 2010 | Gepost om 15:07 uur | 62 keer bekeken
Bondscoach Bert van Marwijk was niet eens zo ontevreden over de milde vorm van kritiek, die op Oranje neerdaalde na de winst (2-0) op Denemarken. “De euforie was misschien wel een tikje te groot.”

“Ik wist dat het heel moeilijk zou worden tegen Denemarken”, vervolgde Van Marwijk dinsdag na de training op de Wits University van Johannesburg. “Het is een stugge tegenstander die ons door en door kent. Bij de buitenwereld leefde kennelijk de gedachte dat we er wel even over heen zouden walsen. Dat heb ik nooit gedacht.”

“Misschien is het wel een voordeel dat iedereen nu iets minder enthousiast over ons is”, aldus de bondscoach. “Vooral na ons oefenduel met Hongarije (6-1) werden de verwachtingen erg hoog. Maar wat kun je er aan doen? Ik had moeilijk na onze tweede treffer tegen de jongens kunnen zeggen dat het nu wel mooi geweest is.”

Wel bekende Van Marwijk dat er maandag in Soccer City een last van zijn schouders was gevallen. “Hier hadden we een paar jaar naar toegeleefd. We moesten het eerste duel winnen. Nu gaan we echt beginnen.” De spelers mochten ’s avonds in het hotel een biertje (of een wijntje) drinken, zei de bondscoach. “Maar wel op het normale tijdstip naar bed, hoor.”

Of Nederland in zijn tweede wedstrijd op het WK met andere mensen gaat spelen dan in het eerste groepsduel wilde bondscoach Bert van Marwijk dinsdag niet zeggen. “Het heeft allemaal te maken met de vorm van de spelers én de tegenstander.”

Natuurlijk was het de bondscoach niet ontgaan dat Eljero Elia als invaller tegen Denemarken (2-0) de man van de beslissende acties was. Dat verraste hem niet. “We hebben meerdere wapens. Die heb je ook nodig om op een evenement als dit ver te komen.”

“Ik kan kiezen voor snelheid of voor creativiteit. We kunnen alle kanten op. Het optreden van Elia brengt mij wat dat betreft niet aan het twijfelen. Ik weet wat hij kan en wat de andere jongens kunnen. We gaan rustig bekijken wat zaterdag tegen Japan het beste voor ons is.”

Het zou zeer goed mogelijk zijn dat Van Marwijk zaterdag in Durban voor dezelfde elf kiest als afgelopen maandag tegen Denemarken (2-0). Hij heeft dan met Elia iemand achter de hand die een duel kan openbreken als dat moet. De kans is klein dat Arjen Robben speelt. Hij traint op dit moment nog niet voluit.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!