Van Marwijk gaat scheidsrechters bestuderen

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 8 juni, 2010 | Gepost om 13:43 uur | 115 keer bekeken
Bert van Marwijk gaat zich serieus verdiepen in de scheidsrechters die de interlands van Oranje in goede banen moeten leiden. Daarmee wil de keuzeheer een kaartenregen zoals in 2006 voorkomen.

Mede door gebrek aan kennis van de Russische arbiter Valentin Ivanov, die in de schoppartij tegen Portugal een recordaantal gele en rode kaarten trok, werd Oranje uitgeschakeld.

“Ik wil dat ze meer van onze scheidsrechter weten dan uit welk land hij komt”, zegt Van Marwijk in het Algemeen Dagblad. “Ik hoop ze ook specifiekere kennis aan te reiken. In ons netwerk zitten genoeg voetbalmensen die het gros van de arbiters op dit WK uit eigen ervaring kennen en onze spelers kunnen voorlichten.”

De Nederlanders kregen maandag instructies over de nieuwe strafschopregel. “Spelers moeten als ze vlak bij de bal zijn nu in één keer schieten”, vernam bondscoach Bert van Marwijk. Een schijnactie vlak voor het daadwerkelijke schot is dus niet toegestaan. “Een speler die dat doet en scoort, krijgt een gele kaart en moet de penalty overnemen. Gaat de bal naast of over of wordt het schot gestopt, dan volgt een gele kaart en een indirecte vrije trap tegen.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!