Van Marwijk gematigd tevreden

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 28 juni, 2010 | Gepost om 8:07 uur | 53 keer bekeken
Van Marwijk is gematigd tevreden over de manier waarop Oranje zich tot nu toe op het WK manifesteert. “Je hoeft geen vrienden te zijn, als je elkaars kwaliteiten maar waardeert en respecteert.”

Bert van Marwijk blikte tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met Slowakije terug op de groepsfase van Oranje. De bondscoach vindt dat zijn team tot nu toe ‘een redelijk stabiele indruk maakt’. De sfeer rondom het Nederlands elftal is goed en er heerst rust binnen de muren van het Hilton Hotel in Johannesburg. “Maar het kan altijd beter”, aldus Van Marwijk.

Van Marwijk: “Of we nog kunnen verassen? Dat kan altijd. Maar tot nu toe maken we een redelijk stabiele indruk. De eerste twee poulewedstrijden hebben we behoorlijk gecontroleerd. Het was niet spectaculair en het kan beter en mooier. De derde wedstrijd vond ik minder. Ik had het gevoel dat we die zomaar konden verliezen, iets wat ik bij de twee eerdere duels niet had. Dat was verassend. Ik verwacht wel een zeer gemotiveerde groep. En we kunnen natuurlijk zeer behoorlijk voetballen. Maar het kan altijd beter.”

De bondscoach ging nog wat dieper in op de tweede helft van de match tegen Kameroen. In Kaapstad speelde Oranje een wisselvallig tweede bedrijf. Dat was met name aan een vorm van gemakzucht te wijten, zo oordeelde Van Marwijk. “Ik heb daar ook met de spelers over gesproken. We hebben vaak mindere periodes op het moment dat we voorstaan en het gevoel hebben dat we het makkelijk kunnen uitspelen. Dat kun je je in de achtste finales niet permitteren. En dat heb ik zo ook verteld”, verduidelijkte de bondscoach.

Het team is de afgelopen tijd naar elkaar toegegroeid. De ontspannen sfeer en het feit dat er geen interne opstootjes zijn, bevestigd de lezing van de bondscoach. “Vanaf het begin heb ik ’t op mijn manier gedaan. En dat heb ik tot nu toe volgehouden. Dat ontstaat er iets van een gevoel voor een team of niet. Ik denk dat dat wel is gebeurd.”

“De belangrijkste boodschap heb ik vanaf dag één meegegeven”, vervolgde Van Marwijk. “De woorden team en teambuilding hebben een redelijk vriendelijke klank. Maar als je heel vriendelijk bent, win je niet veel. Je hoeft geen vrienden te zijn, als je elkaars kwaliteiten maar waardeert en respecteert. Dat is gebeurt en daarom is het rustig rond het team. De spelers zijn naar elkaar toegegroeid.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!