Van Marwijk: Het kan beter

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 20 juni, 2010 | Gepost om 7:14 uur | 128 keer bekeken
Het Nederlands elftal is na een 1-0 zege op Japan zeker van de achtste finale. Het spel was niet geweldig, maar bondscoach Bert van Marwijk is tevreden met het resultaat.

“Ik ben tevreden, maar het kan nog veel beter en we moeten ook beter”, aldus Van Marwijk voor de camera’s van de NOS. “Dit zijn zulke lastige wedstrijden en we hebben nu zes punten en drie goals voor en nul tegen. Dan kun je niet ontevreden zijn. Ik ben blij met de zege.”

Van Marwijk stoort zich niet aan de kritische benadering van het Nederlands elftal door pers en publiek. “In andere landen zouden ze hier heel blij mee zijn, maar wij zijn kritischer en dat houdt ons wakker”, vervolgt de opgeluchte bondscoach.

In de eerste helft vond Van Marwijk het spel niet overtuigend. “Er was wel diepgang, maar de bal was daar niet”, zegt hij. “Het had wel wat opportunistischer gemogen en dat ging in de tweede helft beter. Op een paar momenten na hebben we de wedstrijd helemaal gecontroleerd.”

In de slotfase stond Van Marwijk constant druk coachend langs de lijn. “Om te zorgen dat de spelers wakker blijven”, legt hij uit. “Door één moment van onachtzaamheid kan de wedstrijd uit je handen glippen, maar aan de andere kant staan we in de slotfase ook nog twee keer voor hun keeper.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!