Van Marwijk: Je moet in de titel geloven

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 4 juni, 2010 | Gepost om 15:24 uur | 142 keer bekeken
Bert van Marwijk zal de komende weken scherp in de gaten gehouden worden door de ‘zestien miljoen bondscoaches’ van Nederland. Als keuzeheer staat hij voor de taak te voldoen aan de immer hoge verwachtingen in het land.

Met het WK voor de deur sprak OnsOranje met de bondscoach over de stand van zaken. “Alle praktische zaken zijn geregeld, al kun je niet alles plannen”, doelt Van Marwijk op de reis en het verblijf in Zuid-Afrika. “Dat is misschien ook maar goed. Er zal verveling zijn, er zullen confrontaties zijn. Dat is ook niet erg, daar word je uiteindelijk sterker van. De sfeer die we als staf neerzetten is hierin bepalend, geloof ik. Maar inmiddels kennen de spelers ons wel.”

Waar heel voetballend Nederland opnieuw droomt van een wereldtitel, blijft Van Marwijk vooral realistisch. “Breng je niet het gevoel over dat het kan, dan weet je ook zeker dat je het niet wordt. Terwijl wij hebben laten zien dat we tegen iedereen in staat zijn te kunnen winnen. Je moet in die titel gaan geloven.”

“Aan de andere kant ben ik niet iemand die zegt: ik voel dat er iets moois aankomt, jongens. Want dadelijk zijn we al snel weer thuis. Toch is er niets mis met een gezonde ambitie. Een houding van: kom maar op, wij kunnen wel wat. Maar dan zonder dit ook maar enigszins te willen overdrijven”, aldus Van Marwijk.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!