Van Marwijk:Wij zijn een favoriet in opbouw

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 14 juni, 2010 | Gepost om 18:19 uur | 52 keer bekeken
Bondscoach Bert van Marwijk bestempelde de eerste WK-wedstrijd van Oranje tegen Denemarken meteen maar als de allerbelangrijkste. “Deze wedstrijd moesten we winnen. Dat is gelukt. Dan durf ik van een goed begin te spreken”, zei Van Marwijk na de 2-0 zege

Dat het niet altijd perfect was, onderkende de bondscoach ook. “Wij zijn een favoriet in opbouw. We mochten ons geen enkele fout veroorloven. Mede daardoor zat er ook wel wat spanning op het elftal.”

Met Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Robin van Persie gezamenlijk in de aanval leek het Oranje aan diepgang te ontbreken. “Daar heb ik in de rust ook op gewezen”, zei Van Marwijk. “Maar in de laatste paar wedstrijden van de voorbereiding hadden deze jongens wel die diepgang. Dat leidde ook tot een heleboel doelpunten.”

De snelle treffer na de hervatting bood uitkomst. Van Marwijk: “Die was heel belangrijk. Het gevolg was dat we meer ruimte kregen en dan zie je meteen waartoe we in staat zijn. Bij vlagen waren we toen heel goed. Aan de andere kant was het ook niet zo erg dat we in de eerste helft geduld hadden. Dat is soms ook nodig.”

Nigel de Jong liep volgens de bondscoach tegen een onnodige gele kaart aan. “Ik heb Nigel daar in de rust ook op gewezen. Ik wist echter zeker dat hij in de tweede helft niet tegen nog een kaart zou oplopen.”

Op de vraag of hij Mark van Bommel de uitblinker vond, zei Van Marwijk: “Mark heeft het prima gedaan. In de controle en in de kracht. Maar ik vond meer jongens goed. Bijvoorbeeld onze centrale verdedigers. Ook Dirk Kuyt was heel belangrijk. Als totaal maakten we een stabiele indruk. We zijn geen moment in paniek geweest.”

(ANP)


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!