Van Persie baalt: Dit vreet aan me

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 28 juni, 2010 | Gepost om 20:38 uur | 171 keer bekeken
“Ik scoor niet en dat vreet aan me”, baalde Robin van Persie na afloop van de gewonnen achtste finale tegen Slowakije, waarin hij wederom voortijdig naar de kant werd gehaald. “Dat vreet aan iedere spits denk ik.”

Van Persie zag gelukkig Arjen Robben en Wesley Sneijder wel scoren, waardoor het Nederlands elftal dankzij de 2-1 zege toch de kwartfinales binnenstapte. “Ik heb een paar mogelijkheden gehad. Maar ik scoor niet”, vervolgde Van Persie zijn analyse over zichzelf. “Als je puur naar het voetbal kijkt, heb ik niet slecht gespeeld. Ik had ze echter liever van de mat gespeeld. Dat is niet gebeurd en daar baal ik wel van.”

Daarbij gaf Van Persie duidelijk aan dat hij altijd baalt bij het missen van een kans. “Dan ben ik niet blij met mezelf. Maar het heeft geen invloed op de rest van de wedstrijd. Dat is een ding dat ik wel heb geleerd. Je kunt zoveel kansen missen, maar als spits komt er altijd wel weer een nieuw moment.”

Voor de vedette van Arsenal kwamen er geen mogelijkheden meer. In de tachtigste minuut werd hij vervangen door Klaas-Jan Huntelaar. “Als je puur naar deze wedstrijd kijkt, dan weet je gewoon dat er veel ruimte komt in deze fase. Daar had ik gebruik van willen maken, maar dat is helaas niet gebeurd.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!