van Persie trots op Oranje

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 1 juni, 2010 | Gepost om 11:19 uur | 168 keer bekeken
Robin van Persie sluit niet uit dat Ibrahim Afellay op het aankomende WK een basisplaats krijgt. De aanvaller is zoals bekend enorm enthousiast over de spelmaker van PSV, die volgens Van Persie toe is aan een stap hogerop. “Vier jaar geleden kwam ik er net bij en stond ik op het WK ineens in de basis. Dat kan bij Afellay ook gebeuren”, zei Van Persie in NUSport.

Afellay lijkt op het aankomende WK genoegen te moeten nemen met een plek op de bank, aangezien Arjen Robben, Wesley Sneijder, Dirk Kuyt en Rafael van der Vaart de voorkeur krijgen. Ook Eljero Elia en Ryan Babel kunnen dan nog in de lijn achter Van Persie spelen, maar de Rotterdammer hoopt op een samenwerking met de PSV-er: “Ik heb een klik met Ibrahim, een connectie. Die is er vanaf het eerste moment geweest.”

“Daarnaast maakt hij nu ook een hele goede ontwikkeling door”, vervolgde Van Persie. “Volgens mij wist iedereen dat hij heel goed was, maar nu neemt hij zijn spel naar the next level. Dat kan nog leuk worden de aankomende week. Ik ben bevoorrecht dat ik zowel bij mijn club als mijn land omringd word door spelers die voetbal begrijpen. Met dat soort artiesten in het veld is voetbal voor mij een feestje.”

“Ik ben blij dat ik in Nederland ben geboren en niet over de grens”, besloot de aanvalsleider. “Een club kan je uitzoeken, een nationaal elftal niet. We mogen echt heel blij en trots zijn dat we met zo’n klein landje zoveel goede voetballers voortbrengen.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!