Van Persie:Het liefst een sterke tegenstander

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 24 juni, 2010 | Gepost om 10:57 uur | 82 keer bekeken
Donderdag wordt duidelijk tegen welk land Nederland in de achtste finales zal uitkomen. De ploeg van Bert van Marwijk kan nog eerste of tweede in de groep worden en treft in de volgende ronde Paraguay, Italië, Nieuw-Zeeland of Slowakije. Een wedstrijd tegen één van de twee laatstgenoemde landen lijkt het meest gunstig, maar Robin van Persie denkt anders.

De aanvaller hoopt in de achtste finales direct een sterke tegenstander te krijgen. “Een echte topsporter zal nooit zeggen dat het beter is om tweede te worden, of bewust op een gelijkspel spelen,” vertelt Van Persie tegenover De Volkskrant. “Gevoelsmatig speel ik liever goed tegen een zware tegenstander dan dat ik half werk aflever en op papier een zogenaamd mindere ploeg tegenkom.”

“Je moet het nemen zoals het komt”, vervolgt Van Persie, die ondanks een gele kaart in de basis zal starten tegen Kameroen. “Als je wereldkampioen wilt worden, moet je toch ook een keer langs Brazilië of Spanje. Nederland is trouwens niet in de positie om te kiezen.” De ploeg van Van Marwijk is al zeker van de volgende ronde, terwijl Kameroen is uitgespeeld.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!