V/d Vaart in de basis tegen Denemarken

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 11 juni, 2010 | Gepost om 14:28 uur | 106 keer bekeken
Rafael van der Vaart lijkt tegen Denemarken in de basis van het Nederlands elftal te starten. De middenvelder van Real Madrid maakte tijdens de vrijdagtraining deel uit van de beooge basiself van Oranje.

Bondscoach Bert van Marwijk gaf Van der Vaart tijdens de training in een partijspel de voorkeur op de plek van de geblesseerde Arjen Robben. Naar verwachting betekent dit dat de speler van Real Madrid maandag in het duel met Denemarken in de basis begint. Op de vraag of Van der Vaart daadwerkelijk als basisklant aantreedt tegen Denemarken, zei Van Marwijk: “Wie goed gekeken heeft weet genoeg.”

Door het wegvallen van Robben bestaat de kans dat Oranje met zijn aanvallende vier te weinig diepgang heeft. Van Marwijk: “Het moet inderdaad wel passen. In de laatste wedstrijden hebben Wesley Sneijder, Robin van Persie en Van der Vaart laten zien dat ze samen kunnen spelen. Het zijn zeer creatieve spelers die fantastisch kunnen voetballen. Ik geloof inderdaad dat het wel past.”

Eerder al had Van Marwijk laten weten dat de wedstrijd tegen Denemarken voor Robben te vroeg komt. De speler heeft door enkele tegenslagen al drie weken vrijwel niet kunnen trainen. Hoewel het er naar uitziet dat Robben voorspoedig herstelt van zijn blessure, wil de bondscoach geen risico’s nemen. “Het zou mooi zijn als hij op een bepaald moment van waarde kan zijn. Pin me echter niet vast op een tijdstip.”

Over de tegenstander deed hij geen uitspraken. “Ik ga hier niet zitten vertellen wat ik de zwakke punten van Denemarken vind. Natuurlijk ken ik het elftal door en door. Maar dat geldt andersom ook.”

Oranje traint zaterdag besloten, zondag wacht een oefensessie in Soccer City. In het stadion in Johannesburg vindt maandag het eerste WK-duel van Oranje plaats.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!