Wat schreven de kranten

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 29 juni, 2010 | Gepost om 9:22 uur | 163 keer bekeken
Het Nederlands elftal heeft Slowakije in de achtste finales van het WK zonder mooi voetbal maar effectief opzij gezet. Dit is het oordeel van de kranten na de 2-1 zege van Oranje.

“Oranje sober naar de kwartfinale, maar wat geeft het”, aldus AD Sportwereld. Hoofdrol voor ‘dienaren’, kopt de krant. “Oranje is wals die soms stokt, maar alle tegenstanders plet”, stelt De Volkskrant. “Met spel dat je soms zo snel mogelijk wilt vergeten, is Oranje op weg naar een plaats in de eeuwigheid van het voetbal.”

“Sober nog altijd en dankzij enkele offensieve oprispingen, in de stijl derhalve waarin de ploeg in Zuid-Afrika al twee weken te werk gaat, omzeilde Oranje gisteren het eerste obstakeltje in het stadium van de directe beslissing”, concludeert Trouw.

De keuze van bondscoach Bert van Marwijk om Arjen Robben op te stellen in plaats van Rafael van der Vaart was volgens De Telegraaf een ‘meesterzet’. Robben speelde op rechts, terwijl Dirk Kuyt de linkerflank bespeelde.

De kranten kijken ook al vooruit naar de kwartfinale tegen Brazilië. “Kooien die kanaries”, schrijft Sp!ts. “Tijd voor wraak”, doelt de krant op de uitschakeling van Oranje door de Brazilianen in 1994 en 1998. “Vraag is of het Nederlands elftal in alle geledingen stevig genoeg is om Brazilië te trotseren”, aldus Trouw.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!