Wat schreven de kranten

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 15 juni, 2010 | Gepost om 10:49 uur | 79 keer bekeken
Na de 2-0-nederlaag tegen Nederland waren de Denen bijzonder kritisch over het elftal en de trainer . “Morten Olsen is te oud, de spelers te slecht en te saai en er is gewoon niemand die kan scoren”, vat de sportsite spn.dk de stemming van lezers samen.

Denen stellen hun verwachtingen voor het WK naar beneden bij. “Er is niet veel optimisme te bespeuren bij lezers”, aldus de site.

Andere Deense media, zoals de krant Berlingske Tidende, bespeuren een gebrek aan defensieve kracht. “Aan de negatieve kant staat in gigantische letters dat we opnieuw de doelpunten weggeven. Zowel doelpunt een als twee was om te huilen”, stellen commentatoren van de krant. “De eerste helft was voldoende maar daarmee zijn de mooie woorden op.”

“Deense zelfmoord tegen Holland”, kopte de Deense sportsite sporten.dk kort na de verloren wedstrijd van maandag. “Een fout in de verdediging verpestte het openingsduel van Denemarken. Een eigen doelpunt aan het begin van de tweede helft zette de in het wit gestoken Denen op het verkeerde been”, analyseerde de site de wedstrijd kort.

De buitenlandse media waren eensgezind. Oranje had bepaald geen indruk gemaakt. “Zo veel klassespelers, zo slecht voetbal”, begon het Duitse Bild. “Bij de Nederlands zege op Denemarken maakten legendes als Zidane, Cruijff en Platini op de VIP-tribune liever een praatje dan dat ze naar de wedstrijd keken.”

“Elektrische Elia zorgt voor de enige opschudding”, vond de Engelse Daily Mail. “Elia kreeg niet het doelpunt dat hij verdiende, maar in 23 minuten maakte hij een opnieuw tegenvallende middag tijdens het WK voetbal alsnog de moeite waard. Met Elia is de eerste verrassing gevonden: zijn bundeling doel van de tegenstander gericht, bracht een vonkje spanning in het stadion.”

Het Franse L’Equipe noemde het optreden van Oranje ‘bleekjes’. “Weinig of geen ritme, veel fouten, een team met startproblemen.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!