Zes miljoen kijkers voor Oranje

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 29 juni, 2010 | Gepost om 9:23 uur | 88 keer bekeken
Meer dan 6 miljoen Nederlanders hebben maandagmiddag voor de tv in huiselijke kring gekeken naar de wedstrijd Nederland tegen Slowakije. Dat maakte de NOS dinsdag bekend.

Tijdens de wedstrijd liep het aantal kijkers op. Naar de eerste helft keken gemiddeld 5,2 miljoen Nederlanders, terwijl na de rust gemiddeld 7 miljoen voetballiefhebbers aan de buis zaten gekluisterd. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd keken 7,4 miljoen mensen naar Oranje.

De ontmoeting met de Slowaken overtrof de kijkersaantallen van de twee eerdere middagwedstrijden van het Nederlands elftal tegen Denemarken en Japan. Toen keken respectievelijk 4,2 miljoen en 5,7 miljoen mensen in de thuissituatie.

De avondwedstrijd van Oranje tegen Kameroen van afgelopen donderdag trok meer kijkers. Toen keken gemiddeld 7,2 miljoen Nederlanders in huiselijke kring. De wedstrijd piekte bij het doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar met bijna 8,2 miljoen kijkers.

Hoeveel mensen de WK-wedstrijd tegen Slowakije buitenshuis hebben gevolgd, wordt woensdag bekend. Dit vergt aanvullend onderzoek.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!