Zes spelers staan op scherp

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 25 juni, 2010 | Gepost om 7:38 uur | 117 keer bekeken
Gregory van der Wiel, Nigel de Jong, Robin van Persie, Dirk Kuyt, Rafael van der Vaart en Giovanni van Bronckhorst kunnen zich maandagmiddag tijdens het duel met Slowakije in de achtste finale van het WK geen gele kaart meer permitteren.

Bij een volgende prent zijn ze geschorst voor een eventueel volgende ontmoeting op de mondiale eindronde. De Jong en Van Persie werden tijdens de eerste wedstrijd van Oranje op het WK tegen Denemarken (2-0) door de scheidsrechter bestraft. Van der Wiel kreeg een gele kaart tijdens het tweede duel met Japan (1-0). Kuyt, Van der Vaart en Van Bronckhorst gingen donderdagavond tegen Ivoorkust (2-1) in de fout.

Het zestal kan zich ook tijdens een mogelijke kwartfinale geen prent meer veroorloven. De FIFA laat pas daarna alle spelers met één gele kaart weer met een schone lei beginnen. In het verleden was dat na de achtste finales al het geval. De wereldvoetbalbond wijzigde de regels zodat ploegen meer kans hebben met de beste spelers aan de finale deel te nemen.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!