700 miljoen kijken naar de finale

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 11 juli, 2010 | Gepost om 16:45 uur | 51 keer bekeken
De WK-finale tussen Nederland en Spanje houdt zondagavond wereldwijd naar verwachting meer dan 700 miljoen geïnteresseerden aan de buis gekluisterd. Niclas Ericson, directeur van de tv-afdeling van de Wereldvoetbalbond FIFA, liet dat dit weekend voorafgaand aan de veelbesproken eindstrijd weten. De voorbije weken werden in diverse landen al kijkcijferrecords gebroken.

Voorspel de wedstrijd Nederland – Spanje

En ontvang een Bonus van 50 euro .

“Daarom verwachten we voor deze finale meer kijkers dan voor de eindstrijd in 2006, toen 700 miljoen mensen voor de televisie zaten”, aldus Ericson, die tot zijn grote genoeg constateerde dat de halve finale tussen Duitsland en Spanje in Duitsland door 32 miljoen mensen werd bekeken. Daarmee had de uitzending een marktaandeel van liefst negentig procent.

Het Spaanse Telesinco trok 13,3 miljoen kijkers, waarmee het de hoogste kijkcijfers behaalde van de afgelopen vijf jaar. In de Verenigde Staten, geen traditioneel voetballand, zijn de kijkcijfers tijdens dit WK met meer dan de helft toegenomen. De halve finale tussen Nederland en Uruguay werd in eigen land door 12,3 miljoen Nederlanders bekeken. Daarmee is die wedstrijd het best bekeken TV-programma aller tijden.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!