Al vijftien miljoen euro voor Oranje

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 5 juli, 2010 | Gepost om 12:35 uur | 161 keer bekeken
Het Nederlands elftal heeft al vijftien miljoen euro aan premies op het WK in Zuid-Afrika verdiend. Wereldvoetbalbond FIFA keert achttien miljoen dollar. omgerekend zo’n 15 miljoen euro, uit aan alle halve finalisten op de mondiale eindronde.

De wereldkampioen ontvangt dertig miljoen dollar. De verliezend finalist incasseert 24 miljoen dollar en de winnaar van de troostfinale strijkt twintig miljoen dollar op.

De FIFA verdeelt uiteindelijk een bedrag van 420 miljoen dollar over de 32 deelnemende landen. De meeste nationale voetbalbonden geven een deel van deze inkomsten aan de trainers en spelers.

Zo ontvangen de voetballers van Spanje een recordbedrag van bijna 600.000 euro per persoon als ze wereldkampioen worden. De nationale voetbalbonden van Argentinië (500.000 euro), Engeland (470.000 euro) en Brazilië (450.000 euro) wilden hun voetballers ook rijkelijk voor de wereldtitel belonen.

De KNVB doet in tegenstelling tot veel andere voetbalbonden geen mededelingen over het premiestelsel voor de spelers van het Nederlands elftal. Volgens onbevestigde mediaberichten krijgen de voetballers van Oranje bijna 300.000 euro als ze wereldkampioen worden. Plaatsing voor de halve finale zou 160.000 euro hebben opgeleverd.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!