Brazilianen vertrouwen op goede afloop

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 1 juli, 2010 | Gepost om 21:42 uur | 131 keer bekeken
Ontspannen als altijd bereidde Brazilië zich donderdag voor op de ontmoeting in de kwartfinale van het WK tegen het Nederlands elftal. Bondscoach Dunga hoefde niet eens zijn best te doen om te laten zien dat hij vertrouwen heeft in een goede afloop.

Dunga nam tijdens een drukbezochte persconferentie de naam van de eerstvolgende tegenstander vrijdagmiddag in Port Elizabeth nauwelijks in de mond. Maarliefst vijfhonderd Braziliaanse journalisten zijn naar Zuid-Afrika gekomen om het WK bij te wonen. Ter vergelijking, Nederland is met zo’n zestig journalisten op de mondiale eindronde aanwezig. De Brazilianen willen niets van de vijfvoudig wereldkampioen missen. Ze rekenen ook op een zesde titel.

De afsluitende training van Brazilië voor het duel met het Nederlands elftal was donderdag slechts een kwartier open voor journalisten. Toch stonden er ruim vijftig cameraploegen uit het succesvolle voetballand langs de lijn. Ze zagen bondscoach Dunga rustig een balletje hoog houden. De spelers lachten vooral veel met elkaar.

De keuzeheer constateerde dat zijn ploeg steeds beter gaat voetballen op het WK. “Dat biedt hoop voor de toekomst”, zei hij. Hij rekent ook op een goede afloop van het duel met Oranje. “Elano is er in de kwartfinale niet bij. Later in het toernooi kunnen we wel weer over hem beschikken.”

De Braziliaanse journalisten zijn vooral al bezig met een WK-finale tegen Argentinië. “Het is toch niet eerlijk dat de Argentijnen in de aanloop naar de kwartfinale meer rust krijgen dan wij”, hoorde Dunga een paar keer. “Of denkt u dat Spanje of Duitsland van Argentinië kan winnen?”

Dunga had kunnen zeggen dat voor hem nu vooral de wedstrijd tegen het Nederlands elftal telt. Hij zei: “Argentinië heeft een heel goede ploeg, maar wij hebben ook sterke spelers. De toekomst zal leren wie de beste ploeg heeft.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!