Brazilië heeft respect voor Oranje

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 1 juli, 2010 | Gepost om 21:39 uur | 232 keer bekeken
Als Wesley Sneijder in de tweede week van juli rustig gaat liggen op een strandbedje kan hij eindelijk eens genieten van een fantastisch seizoen. De spelmaker won met Internazionale al de landstitel en de Champions League.

“En met een beetje geluk sta ik volgende week ook nog met de wereldbeker in mijn hand”, beseft hij.

Sneijder waande zich de laatste tijd in een karretje op een wilde achtbaan. Hij slingerde van Real Madrid naar Internazionale en kreeg zijn privéleven weer op orde met zijn beroemde vriendin, actrice en presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen. Eigenlijk wilde het voormalige straatschoffie uit Utrecht helemaal niet vertrekken uit de hoofdstad van Spanje. Maar zijn toekomstige vrouw maakte hem duidelijk dat het soms wel eens verstandig is om linksaf te slaan.

“Yolanthe heeft geen ongelijk gehad”, lacht Sneijder. “Achteraf hebben we er verstandig aan gedaan om naar Milaan te vertrekken. Soms moet je de verstandigste zijn. Dat lukt als je iets ouder wordt. Dan leer je tot tien tellen. Al is dat ook nu nog niet altijd even makkelijk.”

De 26-jarige middenvelder kan zich nog steeds enorm opwinden als hij vervelende dingen over zijn persoontje of Yolanthe hoort en leest. “Dan wil ik eigenlijk meteen de telefoon pakken of bij wijze van spreken even een paar man bij iemand langs sturen. Het kost nog steeds een beetje moeite, maar ik doe dat dan niet. Na een nachtje slapen ben ik daar blij om.”

Sneijder mocht maandag na de achtste finale tegen Slowakije nog laten zien dat hij niet meer die ontvlambare middenvelder van een paar jaar geleden is. Hij was nog maar net onder de douche vandaan of hij stond alweer voor de camera’s. Televisieverslaggevers vertelden hem dat Robin van Persie tegen de bondscoach had geroepen dat hij niet hem, maar Sneijder naar de kant moest halen.

“Vroeger had ik waarschijnlijk meteen voor de aanval gekozen”, beseft de sterspeler van Internazionale. “Nu niet. Ik bleef rustig en ben daarna even met de bondscoach en Robin om de tafel gaan zitten. Ik geloof Van Persie. En heb ook nooit problemen met hem gehad. We hebben er een dikke streep onder gezet. Mede daardoor is het nog steeds rustig bij Oranje.”

“Dat is maar goed ook”, stelt de 65-voudig international. “We hebben alle kracht nodig om Brazilië te verslaan. Natuurlijk spelen we tegen een fantastische ploeg. Maar ik denk echt dat we kunnen winnen. We bereiken de halve finale als iedereen er in slaagt om 120 procent te geven. Niemand bij ons is bang voor Brazilië. We hebben wel respect voor die ploeg, maar dat is iets anders. Dat is omgekeerd ook het geval. Zij weten ook waar wij allemaal voetballen.”

“De verschillen zullen klein zijn. Een voordeel is dat we waarschijnlijk eindelijk eens de ruime krijgen om te voetballen. Hopelijk gaan mijn medespelers net zo genieten van dat duel als ik. Ik ga namelijk van iedere minuut van de dag genieten. Voor zulke wedstrijden doe je het. Wij willen echt revanche nemen voor die lullige nederlaag op het WK in 1998. Het zou prachtig zijn als dat ook lukt. We komen heel ver als iedereen alles, maar dan ook alles geeft.”

(ANP)


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

1 reactie op “Brazilië heeft respect voor Oranje”

 1. Anoniem op 1st juli, 2010 10:10 pm

  F@$ckin Ay..!!
  Ik ben in Brazillie en ze geloven echt dat ze van Oranje gaan winnen! Het is hier ook echt een voetbal cultuur, al 5 keer wereld kampioen, het volk is trots om Braziliaan te zijn..
  Dat is in Nederland nog wel eens ver te zoeken en dat is echt jammer.. Samen staan we sterk en als we allemaal 120% geven dan winnen we!
  Wij zijn Oranje en dit team representeert ons!
  Bij mij pompt de adrenaline al door mijn aderen! Ik herinner me 98 als gisteren! Revenge!!

  Amanha é o dia de Vingança!!

  Goed om te weten dat Oranje er vol tegenaan gaat!!!!! Ik geef 120% mentale steun!! Xavier Style!!

Geef jouw mening over dit artikel!