Cruijff: Spanje is reclame voor het voetbal

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 8 juli, 2010 | Gepost om 13:17 uur | 206 keer bekeken
Een van de aanwezigen bij de halve finale tussen Spanje en Duitsland was Johan Cruijff. De beste voetballer van Nederland ooit heeft genoten van de Spanjaarden.

De goede prestaties van Spanje na het verrassende verlies in het openingsduel met Zwitserland hebben Cruijff niet verrast. ‘Ik zei meteen na de nederlaag al dat Spanje zich zou herpakken, weet je nog?’, stelt de Nederlander in de Catalaanse krant El Periódico.

‘Ik zei dat ik het land nog steeds bij de drie, vier grootste kanshebbers op de wereldtitel zag. Het spel tegen Duitsland bewijst mijn gelijk. Duitsland had in de halve finale van iedereen kunnen winnen, maar niet van Spanje. Zij waren van een ander niveau.’

Daarnaast ziet Cruijff veel gelijkenissen tussen het spel van Barcelona en de Spaanse nationale ploeg. ‘Het nationale elftal van Spanje is een kopie van Barça. Veel balbezit, diepte in het spel en het snelle druk zetten na balverlies. Het spel van Spanje is reclame voor het voetbal.’

Tot slot vertelt Cruijff het Spaanse volk dat men in Nederland liever Duitsland als tegenstander had gezien in de finale. ‘In Nederland wilde men maar al te graag iets recht zetten met het oog op de verloren finale van 1974.’


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!