De wereldkampioen krijgt een replica

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 9 juli, 2010 | Gepost om 17:09 uur | 95 keer bekeken
De wereldkampioen krijgt zondag na de finale een replica van de wereldbeker mee. De uitreiking en de ereronde geschieden met het origineel, maar daarna krijgt Nederland of Spanje een nagemaakt exemplaar.

De echte hoofdprijs blijft in bezit van de FIFA en wordt opgeslagen in het hoofdkantoor in Zürich. De winnende ploeg krijgt een zogenoemde ‘Winner’s Trophy’ mee naar huis. De felbegeerde trofee is bijna 37 centimeter hoog en weegt ruim 6 kilo waarvan amper 5 kilo massief goud. De beker, die na afloop wordt uitgereikt aan Giovanni van Bronkchorst of Iker Casillas, is rond de 100.000 euro waard.

Tijdens dit WK werden er nog zeven replica’s gestolen uit het hoofdkantoor van het toernooi in Johannesburg. Bovendien werd zondag in één nagemaakte cup cocaïne gevonden.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!