Dunga stapt op

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 2 juli, 2010 | Gepost om 22:30 uur | 190 keer bekeken
De Braziliaanse bondscoach Dunga ziet na de uitschakeling door Nederland (1-2) bij het WK in Zuid-Afrika voor zichzelf geen perspectief meer bij de nationale ploeg. „We wisten allemaal bij mijn aantreden dat ik vier jaar in functie zou zijn”, antwoordde de oud-international kortaf op een vraag over zijn toekomstplannen na het fiasco tegen Oranje.

Dunga werd in 2006 aangesteld als opvolger van Carlos Alberto Parreira, die in Duitsland met Brazilië eveneens in de kwartfinale strandde (0-1 tegen Frankrijk). De voormalige middenvelder was een verrassende keuze van de Braziliaanse voetbalbond. Dunga had weinig tot geen ervaring als trainer-coach. Wel won hij als aanvoerder in 1994 WK-goud met de nationale ploeg.

Dunga moest de discipline en de motivatie bij de Braziliaanse internationals aanscherpen. Hij liet grote namen als Cafu, Ronaldo en Roberto Carlos vallen en verloor later ook vertrouwen in vedette Ronaldinho. Maar Dunga kon Brazilië niet veranderen in een ouderwets swingende en succesvolle ploeg, de titels bij de Copa America in 2007 en de Confederations Cup in 2009 ten spijt.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!