Eerst kampioen worden

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 5 juli, 2010 | Gepost om 22:34 uur | 136 keer bekeken
Bert van Marwijk ging tijdens de persconferentie in op de denkwijze van zijn spelers in het verleden. “Ze waren na een zege geneigd naast hun schoenen te lopen. Ik probeer duidelijk te maken dat er na een overwinning weer een wedstrijd komt.”

Van Marwijk werd tijdens de persconferentie vooraf aan de match tegen Uruguay het hemd van het lijf gevraagd. De coach nam rustig de tijd om alles en iedereen van een antwoord te voorzien. “Of ik ook geniet van het WK? Dit is mijn vak en ik geniet hier elke dag van. We komen hier voor het hoogste. Wereldkampioen, dat is het einddoel. Daarna kan ik pas echt genieten.”

Van Marwijk: “Het is al een prestatie op zich, zo’n klein land bij de laatste vier. Maar we zijn er nog niet. We bewijzen al een tijdje dat we goed kunnen voetballen en incidenteel van toplanden kunnen winnen. Wat ik heb veranderd in de gedachte van de spelers? Ik kan geen cultuur veranderen. Ik probeer iets te creëren, een bepaald bewustzijn. Na een zege waren ze in het verleden geneigd naast hun schoenen te gaan lopen. Ik probeer duidelijk te maken dat er na een overwinning weer een wedstrijd komt.”

“Wij zijn ergens mee bezig. Zoveel mensen hebben een mening over ons”, vervolgde de bondscoach. “Ik krijg zelf zo ongelooflijk veel adviezen. Maar we gaan door op de weg die we hebben ingeslagen. Ik ga daar niet van afwijken. Hoe ik zo’n goede sfeer heb gecreëerd? Nou, dat kan ik niet in twee woorden uitleggen. Dat proces is twee jaar geleden begonnen. Dan zou je bij elke training en bespreking geweest moeten zijn.”

Ook gaf de bondscoach aan dat hij best eens emotioneel kan zijn en FC Barcelona als grote voorbeeld heeft. Van Marwijk: “Ik heb wel eens een reclamebord doormidden getrapt. Ik heb ze dus wel, emoties. Maar het is belangrijk dat je onder alle omstandigheden het overzicht bewaard. Ik kan me wel heel erg opwinden in de kleedkamer, hoor. Wie op dit moment als voorbeeld dient? FC Barcelona en Spanje spelen op dit moment het mooiste voetbal dat er is.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!