Huldiging maakt veel indruk

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 14 juli, 2010 | Gepost om 9:23 uur | 360 keer bekeken
In het buitenland is met verbazing én bewondering gekeken naar het heldenonthaal dat het Nederlands elftal dinsdag in Amsterdam ontving. “Een miljoen Oranje-supporters verzachtten het leed voor de WK-nummer twee.”

Dat schrijft het Vlaamse VRT na de festiviteiten rondom de grachten en het Museumplein. “In de namiddag werden de spelers op een boot langs de grachten van Amsterdam getroond. Van Bronckhorst was overdonderd door de mensenmassa.”

Ook VTM was vol lof. “De zegetocht op de grachten was overweldigend. Amsterdam staat helemaal op zijn kop.” Het Duitse ZDF kopt: “Oranje laat het in de grachten daveren”, met daaronder: “Duizenden Nederlanders hebben de straten van Amsterdam in een oranje zee veranderd en hun team gehuldigd.”

“Robben en Co spoelen de kater weg”, schrijft de commerciële Duitse zender RTL, onder een foto van de Bayern-spits met een biertje in de hand. “Zo werd de nummer twee toch een winnaar. Minder dan 48 uur na hun dramatische nederlaag in de WK-finale tegen Spanje beleefde het Oranje-elftal een uitgelaten en bierovergoten welkomstfeest in de hoofdstad Amsterdam.”

“Nederlanders krijgen een heldenonthaal”, aldus BBC Sport. “De Nederlandse fans lijken vergevingsgezind, de grachtenhuizen langs de route zijn versierd met vlaggen en enorme voetballen.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!