Kassa voor Oranje bij halen titel

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 2 juli, 2010 | Gepost om 7:49 uur | 133 keer bekeken
Als Oranje vandaag de horde Brazilië neemt en op 11 juli wereldkampioen wordt, levert dat de 23 selectiespelers in totaal ongeveer 300.000 euro de man op. Zij mogen in dat geval zo’n 6,8 miljoen euro aan premies onderling verdelen.

Na het winnen van de groep en het bereiken van de kwartfinale staat de teller per speler op een kleine 100.000 euro. Mocht vandaag ten koste van Brazilië de halve finale worden bereikt, komt daar per speler ruim 60.000 euro bij. Maar de échte klapper valt natuurlijk te verdienen in een eventuele finale: bij winst mogen de Oranjespelers 3,2 miljoen euro verdelen. De KNVB weigerde eerder – en weigert nog steeds – in tegenstelling tot veel andere voetbalbonden, bekend te maken op welke beloning de voetballers mogen rekenen bij een wereldtitel.

De spelers van Spanje kunnen in dat geval het grootste bedrag bijschrijven: vijfenhalve ton per lid van de selectie. De Argentijnen zijn goede tweede met omgerekend 520.000 euro, gevolgd door het al uitgeschakelde Engeland (470.000), Brazilië (450.000) en Frankrijk (300.000). De Fransen ontvingen na hun roemloze aftocht in de groepsfase overigens helemaal geen premie.

De KNVB wordt zélf ook niet slechter van het WK. Na aftrek van alle kosten – voor het grootste deel premies voor de spelers – rekent de bond tot dusver op een winst van 1,35 miljoen euro. Dat kan oplopen tot maximaal 5,6 miljoen, als het Nederlands elftal het WK wint. Alleen als Oranje uiteindelijk als vierde eindigt, neemt de winst licht af, tot 1,14 miljoen. De inkomsten van de KNVB bestaan vrijwel volledig uit het prijzengeld van wereldvoetbalbond FIFA.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!