Oranje maakte meeste overtredingen

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 12 juli, 2010 | Gepost om 8:37 uur | 227 keer bekeken
Naast de wereldbeker neemt Spanje ook de Fair Play Award mee naar huis. De Spanjaarden maakten in zeven duels slechts 81 overtredingen en kregen acht gele kaarten.

De Noord-Koreaanse ploeg gedroeg zich in Zuid-Afrika ook uiterst netjes. De communistische voetballers maakten maar 26 overtredingen en incasseerden twee waarschuwingen. Omdat Noord-Korea maar drie duels speelde, ging de Fair Play Award echter aan hun neus voorbij.

Nederland maakte veruit de meeste overtredingen tijdens dit toernooi. Oranje ‘overtrad’ 126 keer de regels, kreeg 22 keer geel en één keer rood (2x geel voor John Heitinga). Uruguay maakte 99 overtredingen en kwam in dat lijstje nog het meest in de buurt van Nederland.

Overigens moest Oranje ook erg veel overtredingen incasseren. Tijdens dit WK werden 116 overtredingen op een Nederlandse voetballer gemaakt. Alleen de Spanjaarden werden vaker onreglementair gestuit: 134 keer.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!