Oranje start rondvaart

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 13 juli, 2010 | Gepost om 15:06 uur | 97 keer bekeken
Het Nederlands elftal is dinsdag even na half drie begonnen aan de rondvaart door Amsterdam. De tocht begon op het Marinecomplex Kattenburg en eindigt bij het Rijksmuseum, waar de huldiging plaatsvindt.

De boot van Oranje vaart onder meer langs de Piet Heinkade, de Herengracht, de Leidsegracht en de Singelgracht. Om 16.45 uur wordt de selectie verwacht bij het Rijksmuseum. Vijftien minuten later verschijnt het Nederlands elftal op het podium op het oranje gekleurde Museumplein.

Ondertussen feest het Museumplein hartstochtelijk door. Wie niet beter zou weten, zou denken dat niet Spanje maar Nederland zondag beslag heeft gelegd op de wereldtitel. Het massaal toegestroomde publiek werd helemaal uitzinnig toen de selectie van het Nederlands elftal met de helikopters twee rondjes over het Museumplein vloog.

Eerder op de dag ging het Nederlands elftal al op bezoek bij koningin Beatrix op Paleis Noordeinde en werd het door onder meer demissionair minister-president Jan-Peter Balkenende gehuldigd in het Catshuis in Den Haag. Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst en bondscoach Bert van Marwijk werden geridderd vanwege hun verdiensten op het WK.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!