Uruguay moeilijk te verslaan

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 6 juli, 2010 | Gepost om 16:45 uur | 93 keer bekeken
Uruguay heeft zich de afgelopen vier jaar ontwikkeld tot een lastig te kloppen ploeg. De Zuid-Amerikanen staan sinds mei 2006 onder leiding van de huidige bondscoach Óscar Tabárez. Voetbal International rekende uit dat onder Tabárez maar elf van de in totaal 53 gespeelde interlands verloren gingen; iets meer dan twintig procent ging dus verloren.

De keren dat La Celeste ten onder ging, was dat regelmatig maar met een klein verschil. Bij zeven van de elf nederlagen verloor Uruguay met één goal verschil; vier keer was de marge voor de winnende opponent groter. Opvallend genoeg had Uruguay wel de grootst mogelijke moeite om zich te plaatsen voor het lopende WK. Het sloot als allerlaatste aan, nadat Costa Rica over twee duels bezien (1-0 winst en 1-1 remise) was geklopt. Diego Lugano en Sebastián Abreu scoorden in die wedstrijden.

Buiten de elf verliespartijen won Uruguay bijna de helft van de wedstrijden, waarin Tabárez op de bank zat; 25 keer. Zeventien duels eindigden in een gelijkspel, waaronder zes in de kwalificatiereeks. Daarin werd overigens ook zes keer gewonnen en verloren. Dit kalenderjaar is het land nog ongeslagen. Vijf van de zeven interlands mondden uit in een zege, twee duels eindigden zonder winnaar.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!