Van Bronckhorst en Ooijer sluiten carrière af

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 12 juli, 2010 | Gepost om 0:44 uur | 60 keer bekeken
Giovanni van Bronckhorst heeft zondag na de verloren finale op het WK tegen Spanje (0-1) afscheid genomen van het Nederlands elftal. De 35-jarige aanvoerder van Oranje speelde zijn 106e en laatste interland.

Van Bronckhorst maakte op 31 augustus 1996 tijdens een oefenwedstrijd tegen Brazilië (2-2) zijn debuut voor het Nederlands elftal. Hij scoorde zesmaal voor Oranje. Hij bewaarde zijn mooiste treffer voor de halve finale tegen Uruguay.

Slechts twee spelers kwamen vaker dan Van Bronckhorst voor het Nederlands elftal uit. Edwin van der Sar mag zich met 130 optredens nog steeds recordinternational noemen. Frank de Boer, op dit moment assistent van bondscoach Bert van Marwijk, reikte tot 112 interlands.

Van Bronckhorst is niet de enige international die niet meer voor Oranje uitkomt. André Ooijer nam zondag op zijn 36e verjaardag afscheid. Hij reikte tot 55 interlands en scoorde driemaal voor het Nederlands elftal.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!