Van Bronckhorst: Geloof sinds van Marwijk

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 5 juli, 2010 | Gepost om 22:32 uur | 157 keer bekeken
Sinds de komst van Bert van Marwijk bestaat binnen Oranje het geloof in het kunnen winnen van de wereldtitel. Twee jaar lang stond alles in het teken van dit WK en nu is de ploeg slechts twee wedstrijden van het beoogde doel verwijderd.

“Het geloof was er eigenlijk al vanaf de eerste oefenwedstrijd onder Van Marwijk tegen Rusland in 2008”, zegt Giovanni van Bronckhorst in De Volkskrant. “Toen hebben we uitgesproken dat we het WK willen winnen. Dat gevoel hebben we vastgehouden tot nu, en dan ben je ineens twee wedstrijden verwijderd van de titel. Dat is wat ons zo sterk maakt.”

“Van de vorige toernooien herinner ik me dat er een feeststemming heerste als we de poule doorkwamen of een wedstrijd wonnen. Dat heb ik hier nog geen enkele keer gezien. Er was natuurlijk wel blijdschap, maar ik merkte dan dat iedereen toch zijn vizier gericht hield op het winnen van het toernooi. Het is nu allemaal wat ingetogener.”

De internationals gaan elke wedstrijd in met de volledige wil om te winnen. “Tegen Brazilië zag je bijvoorbeeld in de tweede helft een enorme passie, strijd en de wil om te winnen. We hebben de beelden teruggezien. Op een gegeven moment krijgt Daniel Alves de bal en staan er vijf, zes man van ons om hem heen. Hij kon geen kant meer op. Dat zijn momenten dat je je sterk voelt.”

Oranje heeft in de afgelopen jaren en zelfs op dit WK steeds beter de balans gevonden tussen het voorkomen van doelpunten en het gaan voor de winst. “In de woorden van Van Marwijk: je moet dingen ervaren om ervaring op te doen. Misschien kan die eerste helft tegen Brazilië ons wel helpen in de halve finale en een mogelijke finale. Waarom die angst? Waarom zo nerveus? We moeten gewoon ons eigen spel spelen. Dat is ook de les geweest van die ontspoorde wedstrijd tegen Portugal in 2006”, aldus de captain in de ochtendkrant.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

1 reactie op “Van Bronckhorst: Geloof sinds van Marwijk”

  1. Anoniem op 5th juli, 2010 10:55 pm

    voel me trots op ons Oranje!

Geef jouw mening over dit artikel!