van Bronckhorst:als ik scoor, zijn ze vaak mooi

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 7 juli, 2010 | Gepost om 7:24 uur | 78 keer bekeken
Met een prachtige knal schoot aanvoerder Giovanni van Bronckhorst dinsdagavond de halve finale tegen Uruguay (3-2) open.

“Een goal met gewicht. Ik scoor niet zo vaak, maar als ik scoor, zijn ze best vaak mooi. Daarna was ik even aan het zweven”, lachte de Feyenoorder, die zondag in Johannesburg de laatste wedstrijd uit zijn indrukwekkende loopbaan speelt.

“Als we zondag die beker winnen uitgerekend in mijn afscheidsduel ben ik wel even van de wereld”, bekende hij. “Dat zou een jongensdroom zijn.”

Robin van Persie had na het verlossende eindsignaal in de halve finale tegen Uruguay kippenvel op zijn armen. “Dit is zo mooi om mee te maken. We hebben tot het einde voor elkaar geknokt. Dat is een groot compliment waard. Uruguay knokte ook door, maar wij hebben verdiend gewonnen.”

Van Persie sprak zijn gevoel uit dat Duitsland, en niet Spanje, de tegenstander zondag in de finale zal zijn. “Ik denk dat de geschiedenis zich herhaalt”, doelde hij op de verloren WK-finale in 1974 in en tegen Duitsland. “Dat is een enorme uitdaging. Dat je zoiets mag meemaken in je carrière is geweldig.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!