Van der Vaart hoopt op Spanje

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 7 juli, 2010 | Gepost om 7:27 uur | 145 keer bekeken
Rafael van der Vaart maakt zich met Oranje op voor de eerste WK-finale in 32 jaar. Makkelijk ging het niet. “We spelen met elf man en de één is meer gewend om grotere wedstrijd te spelen dan de ander.”
Van der Vaart was na afloop tevreden over het vertoonde spel van Oranje tegen Uruguay (3-2 winst). Al was de ploeg van Bert van Marwijk een beetje nerveus in het begin, zo beaamde de speler van Real Madrid in de catacomben tegenover VoetbalPrimeur. “Dat nerveuze was tegen Brazilië ook al een beetje. Maar het zijn ook de halve finales, dat is niet mis. Is ook niet erg, als je ze uiteindelijk maar wint. Dan is het goed.”

“We spelen met elf man en de één is meer gewend om grotere wedstrijd te spelen dan de ander”, vervolgt de middenvelder. “Dat is ook logisch, De één speelt bij een grotere club dan de ander. Het valt ook niet mee. Maar we hebben het met z’n allen goed opgelost. De jongens die wat nerveuzer waren zijn goed geholpen. Er is uiteindelijk maar één ding dat telt en dat is dat we verder zijn.”

Van der Vaart: “Zeker in de tweede helft hebben we laten zien dat we goed kunnen voetballen. Op het laatst werd het nog een beetje spannend, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben. Iedereen verwachtte ook een overwinning. Uiteindelijk doe je dat ook, maar het blijft natuurlijk wel een halve finale. Het is niet zo dat je Uruguay even oprolt.” Om er lachend aan toe te voegen: “Dat had de tweede helft trouwens wel gekund.”

Op de vraag wat er als eerste door het hoofd van de middenvelder ging toen het laatste fluitsignaal klonk, geeft Van der Vaart een opvallend antwoord: “Ja, haha, er was eerst nog een knokpartijtje wat gesust moest worden. Spelers van Uruguay waren wat vervelend aan het doen en dan spuugt er eentje. Dan wordt er wat over en weer geduwd. Maar dat hoort erbij.”

De tegenstander de finale van komende zondag in Johannesburg komt voort uit de partij Duitsland versus Spanje. Voor Van der Vaart is het niet moeilijk kiezen tussen de twee. “Ik hoop dat we in de finale tegen Spanje spelen. Mijn familie komt uit Spanje. Ik speel zelf bij Real Madrid, vandaar. Ze hebben wel een erg goed team, met Xavi, Xabi Alonso, Torres en Villa. Makkelijk gaat het sowieso niet worden.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!