Van Marwijk blijft nuchter

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 7 juli, 2010 | Gepost om 7:20 uur | 88 keer bekeken
Bondscoach Bert van Marwijk van het Nederlands elftal slaagde er dinsdagavond na de triomf tegen Uruguay (3-2) er zowaar in om redelijk nuchter te blijven.

“Op mijn eerste werkdag twee jaar geleden bij de KNVB heb ik gezegd tegen de jongens dat we een missie hebben. Het is geweldig dat die missie bijna is geslaagd. Maar we zijn er nog niet”, zei hij in de NOS-microfoon.

Van Marwijk bekende dat zijn gedachten wel even teruggingen naar 1974 en 1978. Ook toen haalde Oranje de finale van het WK voetbal. Een wereldtitel zat er bij beide toernooien echter niet in. “Ja, ik weet het, 32 jaar geleden stonden we voor de laatste keer in de finale. Ik vind dat we best trots mogen zijn als klein landje dat het nu weer is gelukt.”

“Bij Feyenoord heb ik eens de UEFA Cup gewonnen. Toen hadden we niet de beste spelers maar wel het beste team. Met Oranje zijn we ook in de missie gaan geloven. De spelers gingen begrijpen wat ik bedoelde. Dan krijg je een sfeer die je nodig hebt.”

Over het verloop van de wedstrijd was Van Marwijk tevreden. “We zijn goed begonnen. Daarna kwam er een mindere fase. Toen in de rust Demy de Zeeuw te geblesseerd was om verder te spelen heb ik Rafael van der Vaart ingezet. Daarna kwamen we meer aan het voetballen.”

Oranje liep in een korte periode uit naar 3-1. “Vervolgens hadden we er nog een moeten maken. Dat lieten we na. Vervolgens maken zij die 3-2 en krijgen we nog een paar ongelooflijk spannende minuten. Die hebben we overleefd. De ontlading was gigantisch in de kleedkamer.”

Nederland is gegroeid vindt de bondscoach. “Wij kunnen goed voetballen en heel mooi voetballen. Vaak gaan we vervolgens naast onze schoenen lopen en worden we naar huis gestuurd. Ik heb de spelers geleerd als team te verdedigen. Dat is het verschil. Het gaat om momenten van omschakeling. Zie Barcelona. Daar werken wereldsterren als Messi ook mee aan de verdediging. Die stap hebben wij ook gemaakt.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!