Van Marwijk: Spanje is een terechte winnaar

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 12 juli, 2010 | Gepost om 0:45 uur | 107 keer bekeken
Nederland is er ook de derde keer niet in geslaagd de wereldtitel in de wacht te slepen. In Zuid-Afrika bleek dit maal Spanje te sterk voor Oranje. Daar had de Europees kampioen wel een verlenging voor nodig.

Bondscoach Bert van Marwijk noemde Spanje de ’terechte winnaar’, maar zag dat ook Nederland kansen voldoende had om het duel te beslissen. Doorslaggevend was de rode kaart van John Heitinga, kort voor tijd en een foute beslissing van arbiter Howard Webb.

“Ik ben natuurlijk teleurgesteld”, reageerde een uiterlijk onaangedane Van Marwijk tegenover de NOS. “Je hebt net een WK-finale verloren, dat doet mij ook wel wat. In de eerste helft leken we wel onder stroom te staan, in de tweede helft kwamen we redelijk terug. Zij hebben de beste kansen gehad, maar wij hadden het duel twee keer kunnen beslissen via Arjen Robben. Uiteindelijk is Spanje de terechte winnaar.”

Aan de goal van Andrés Iniesta, diep in de tweede helft van de verlenging, hing wel een luchtje. Even daarvoor werd Nederland een corner door de neus geboord door arbiter Howard Webb. Uit de daaropvolgende aanval trof Spanje doel.
“De bal van Wesley Sneijder wordt twee tot drie meter van richting veranderd. Iedereen ziet vanaf tien kilometer afstand dat het een corner is behalve Webb.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!