Van Marwijk: Toch een fantastisch toernooi

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 12 juli, 2010 | Gepost om 0:50 uur | 96 keer bekeken
Met toch wel enige tevredenheid keek bondscoach Bert van Marwijk terug op het WK van Oranje. “Niemand had gedacht dat we zover zouden komen”, aldus de bondscoach na afloop.

“We hadden zelfs via Arjen Robben in de finale tegen Spanje kunnen scoren. Ik zeg niet dat het verdiend zou zijn geweest, maar het heeft er wel ingezeten”, gaat Van Marwijk verder.

“We hebben een fantastische prestatie geleverd door zover te komen”, aldus Van Marwijk. “Op dit moment beleef ik dat uiteraard niet zo. We hebben net de finale verloren. Misschien dat ik er over een paar dagen anders op terugkijk.”

“De tweede helft hebben we er wel een wedstrijd van gemaakt”, vervolgde de bondscoach. “We hebben ook enkele goede kansen gehad. De Spanjaarden kregen er echter meer. Zo eerlijk ben ik ook wel.”

Van Marwijk wilde niet klagen over de de scheidsrechter. “Zo zit ik niet in elkaar. Maar als hij John Heitinga een rode kaart geeft dan hij die ook aan Carles Puyol moeten geven. Of de arbiter volledige controle over de wedstrijd had? Die indruk had ik niet, nee.”

“Het is sport, het is hard, maar de beste ploeg heeft gewonnen”, zei Van Marwijk verder. “Toch had ik niet gedacht dat we een paar minuten voor het einde nog zouden gaan verliezen, zelfs niet met een man minder. Ik had tenminste op strafschoppen gerekend. Met een uitstekend keepende Maarten Stekelenburg had ik daar alle vertrouwen in gehad.”

Hij gaf toe dat het duel soms wat hard was. “Van beide kanten werden af en toe forse overtredingen gemaakt. Niet alleen van onze kant. Het is zeker niet onze stijl om te forse overtredingen te maken. Kijk naar de rest van het toernooi. Het was nu wel een finale, dat heeft ongetwijfeld meegespeeld.”

Alleen de eerste helft vond hij niet goed van Oranje. “Na de rust hebben we er echt een wedstrijd van gemaakt. Met Spanje troffen we misschien wel het beste voetballand ter wereld. Als we een goede dag hebben kunnen we van ze winnen. Voor ons was de dag vandaag echter niet goed genoeg.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!